Salate si Sosuri

Ulei EXTRAVIRGIN de NUCA, 250 ml

27,00 lei

Miezul de nuca se selectioneaza cu multa atentie. Trebuie sa fie fara nici un fel de impuritati, proaspat, fara miros sau gust ranced si cu umiditatea de 8-10%. La intrarea miejilor de nuca in presa, aceasta parca se inclina in fata uleiului cu cele mai bune insusiri senzoriale dintre toate uleiurile presate la rece. Imediat dupa intrarea miezului, din presa curge un ulei galbui care are un gust si miros absolut unic. Presarul insa dupa aceasta prima faza foarte placuta, trebuie sa fie atent. Miezul de nuca nu are structura mecanica necesara iesirii din presa la presiunea de 400 atmosfere. Asa ca el trebuie sa urmareasca evolutia presarii si sa deschida conul pentru evacuarea turtei dupa scurgerea uleiului. Cantitatile mari de ulei se obtin si la a doua si a treia presare. Pe langa caracterul senzorial deosebit, uleiul de nuca prin continutul ridicat de omega 3 ( acidul linolenic ) si grasimi monosaturate are si o valoare alimentara deosebita. Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea: palmitic 9%, stearic 2%, oleic 17%, linoleic 58%, linolenic 14%. Se foloseste in alimentatie in multe retete culinare speciale, prajituri, oferind alimentelor, prajiturilor, salatelor gust si miros cu totul deosebit. Se utilizeaza si in cosmetica si la ingrijirea si oprirea caderii parului. Se freaca radacina parului cu ulei de nuca, se lasa parul in repaos o ora dupa care se spala. Este un ulei sicativ, folosit mult si in masaje.

Descriere Produs

Ulei extravirgin de nuca

este un ulei consistent, cu un gust si un miros deosebit de placute.
Descriere Produs ulei extravirgin de nuca:
Ingrediente: 100% ulei extravirgin presat la rece din miez de nucǎ. Origine Romȃnia. Recomandǎri de utilizare pentru Ulei extravirgin de Nuca: salate, sosuri. A se consuma ȋn 2 luni dupǎ deschidere. Nu rezistǎ la fierbere. A se pǎstra la loc ferit de luminǎ, uscat și rǎcoros; dupǎ deschidere se pǎstreazǎ la 0-4°C.
Produs realizat ȋn sistem SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 22000:2005 HACCP, SR EN ISO 14001:2015 și SR OHSAS 18001:2008.

Valori nutriţionale pentru 100g %  – RC* (Consumul de referinţǎ al unui adult obișnuit (8400 kJ/ 2000 kcal))
Valoare energeticǎ 3711 kJ / 902 kcal – 44.17 / 45.12
Grǎsimi: 99.85 g – 142.64
dintre care
Acizi grași saturaţi 9.30 g 46.48
Acizi grași monosaturaţi 19.76 g
Acizi grași polinesaturaţi 70.64 g
Glucide: 0.02 g 0.01
dintre care
Zaharuri 0.00 g 0.00
Fibre 0.01 g 0.04
Proteine 0.92 g 1.84
Sare 0.00183 g 0.03

Indicatii

Uleiul extravirgin de Nuca, cu un raport bun de Omega 6 şi Omega 3, ajuta la: scaderea colesterlului, atenuarea arterosclerozei, protectia aparatului cardio vascular, are proprietati tonice, poate fi folosit ca adjuvant in tratamentele teniazei, caderii parului-alopecie(prin masarea usoara a scalpului), varice, mastoze, capilare sparte (masaj corporal), afectiuni hepatice, scaderea nivelului de zahar în sange (diabet). Masarea cu ulei de nuca a intregului corp este indicata in combaterea anemiei si rahitismului la copii. Utilizand uleiul de nuca ca balsam pentru par ii asiguram un luciu şi o vigoare deosebita, fără a-i influenta culoarea (nu se inchide la culoare) DZR: 20-40 g pe zi, in functie de necesarul de lipide. Nu este recomandat persoanelor suferind de hipertiroidie.

Cu un continut foarte bogat de acizi grasi polinesaturati (73-84%) acid linoleic, linolenic, oleic si putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic), uleiul extravirgin de Nuca se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, inaintea uleiului de soia (50-60%) si a celui de porumb (40-50%), pentru proprietatile sale anticolesterolice. De uleiul extravirgin de nuca ar putea profita toti cei care sufera de hipercolresterolemie si sunt predispusi la arteroscleroza. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in curele de protectie a aparatului cardio vascular, precum si in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense.

Pentru

proprietatile tonice ale uleiului extravirgin de nuca

este indicat doar uleiul presat la rece.

Ulei extravirgin de nuca – poate fi folosit si in tratamentele teniazei, caderii parului (alopecie), varice, rani cronice, mastoza, afectiuni hepatice.

Masajul cu ulei extravirgin de nuca a intregului corp este indicata in tratamentul copiilor anemici si rahitici.

Doza de consum curent oscileaza intre 20 si 40 g pe zi, in functie de necesarul de lipide.

Tenie – se administreaza timp de trei zile consecutiv, in locul mesei de seara, o salata de cartofi preparata cu 10 ml de ulei de nuca.

Incontinenta urinara – este combatuta in urma consumului, in fiecare seara, a cate unei felii de paine prajita si imbibata apoi cu ulei de nuca (o lingurita), timp de 15 zile.

Litiaza renala – tratamentul cuprinde un amestec impreuna cu ulei de migdale dulci si infuzie de paie de ovaz. O bautura energizanta si foarte sanatoasa se prepara intr-un pahar cu suc de fructe (natural 100%!), caruia i se adauga o mana de miez de nuca maruntit sau tocat si o lingurita cu miere.

Hipercolesterolemie – este indicata o cura cu durata de 40 zile cu doua linguri administrate dimineata pe stomacul gol.

Mastoza – masaj local.

Varice – se maseaza zona varicoasa.

Caderea parului – se aplica 10-20 de picaturi la radacina parului, se maseaza, se asteapta 10-15 minute dupa care se spala cu un sampon din plante, de doua ori pe saptamana, timp de trei luni. Parul va capata luciu si vigoare.

Datorita continutului in acizi grasi -polinesaturati omega-3 si omega-6 din ulei extravirgin de nuca presat la rece sunt reglate functiile organismului, cum ar fi cele cardio-vasculare, reproducatoare, imunitare si ale sistemului nervos.

Valahia Oils produce pe langa uleiuri extravirgine si uleiuri ecologice presate la rece, dar si o gama speciala de uleiuri ecologice presate la rece din seminte selectionate manual.

 

ENGLISH

Extravirgin cold pressed walnut oil is a very consisting oil, with a pleasant taste and smell, situated among the four most important oils in terms of best balance of essential amino acids content, omega 3 – 6 – 9. This facts is leading this oil to the following properties:

–      Maintaining the cardiovascular health, specially by reducing the triglycerides and the „bad” cholesterol levels;

–      Decreasing the arterial pressure and the fibrinogen level, very important elements in arteriosclerosis;

–      maintaining the health and flexibility of the cellular membranes which are the most important keys in the degenerative diseases, having also antiviral, antifungal and antibacterial properties;

–      improving some chronic allergies and inflammatory affections, such as eczema, psoriasis, lupus and ulcerative colitis;

–      helps in generating the prostaglandin 3 series (PG3), inflammatory substances which are functioning similar to the hormones;

–      improving the arthritis affections (such as rheumatic arthritis);

–      constructing a healthy structure of cellular membranes, especially nervous cells, vital for the myelin shield which is isolating the nervous cells and very important for the healthy development of the brain;

–      Helps to improve the proper running of the immunity system (such as asthma and respiratory diseases), to balance the intestine bacteria’s and thus gastrointestinal pathologies (esophageal reflux, colonopathy, recto-colitis or hemorrhagic colitis) and decreasing the cellular energy.

It is well known in the specialty literature that the walnut has the effect of reducing the blood sugar level.

The walnut oil can be also for

external use

, being known from ancient times for its effects of maintaining the skin flexibility, amelioration of the varicose veins and mastosis (caused by hiper-folliculitis) by gentle massaging the areas affected.

Romanian popular recipes are recommending the walnut oil for stopping the hair falling (as an intensive repair conditioner), by using it as a pre-washing treatment : apply walnut oil to the root of the hair, gentle massage and let it act for at least 15 minutes. Than use a plant shampoo to wash the hair 2 times. To be effective, follow this treatment 2 times a week, for at least 3 moths. Besides of the effect against hair falling, walnut oil will give your hair brightness and resistance, making it the best natural hair softener.

Old Romanian popular recipes were recommending the walnut oil for the body massage of the babies and children suffering of anemia and rachitic.

The recommended current dose de consumption is between 20 and 40 g per day function of lipids necessary level.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei EXTRAVIRGIN de NUCA, 250 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *