Afișez toate cele 4 rezultate

  • ulei de armurariu

    Ulei de ARMURARIU EXTRAVIRGIN presat la rece, 250 ml

    Se obtine prin presarea la rece a semintelor de armurariu ( Silybum Marianum Fructus ). Pentru presare, semintele sunt curatate de impuritati si sunt aduse la o umiditate de 8-10%. Este o materie prima destul de usor presabila. La temperatura camerei si la o presiune dezvoltata in presa de circa 400 de atmosfere se obtine un ulei galben chiar la prima presare. Este un ulei cu gust si miros placut, tonic, putin amarui utilizat in alimentatie si ca medicament, datorita silimarinei. ACTIUNE: hepato-protectoare/regeneratoare, reglarea tensiunii arteriale, indicat ca adjuvant in cazuri de suprasolicitare a ficatului, hepatite, ciroze hepatice, digestii dificile, hipotensiune. Recomandat si pentru salate, dar se consuma si ca atare dimineata si seara : într-o lingura cu ulei de armurariu se pun cateva picaturi de lamaie si se beau. Lamaia are rolul de a deschide calea uleiului pentru drenarea bilei.

    not rated 22,00 lei
  • Ulei de samburi de STRUGURI EXTRAVIRGIN presat la rece, 100 ml

    Ulei de samburi de struguri pentru gatit, pentru consum alimentar. Un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Doza zilnica recomandata: 2-4 linguri/zi

    24,00 lei
  • ulei de nuca

    Ulei EXTRAVIRGIN de NUCA, 250 ml

    Miezul de nuca se selectioneaza cu multa atentie. Trebuie sa fie fara nici un fel de impuritati, proaspat, fara miros sau gust ranced si cu umiditatea de 8-10%. La intrarea miejilor de nuca in presa, aceasta parca se inclina in fata uleiului cu cele mai bune insusiri senzoriale dintre toate uleiurile presate la rece. Imediat dupa intrarea miezului, din presa curge un ulei galbui care are un gust si miros absolut unic. Presarul insa dupa aceasta prima faza foarte placuta, trebuie sa fie atent. Miezul de nuca nu are structura mecanica necesara iesirii din presa la presiunea de 400 atmosfere. Asa ca el trebuie sa urmareasca evolutia presarii si sa deschida conul pentru evacuarea turtei dupa scurgerea uleiului. Cantitatile mari de ulei se obtin si la a doua si a treia presare. Pe langa caracterul senzorial deosebit, uleiul de nuca prin continutul ridicat de omega 3 ( acidul linolenic ) si grasimi monosaturate are si o valoare alimentara deosebita. Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea: palmitic 9%, stearic 2%, oleic 17%, linoleic 58%, linolenic 14%. Se foloseste in alimentatie in multe retete culinare speciale, prajituri, oferind alimentelor, prajiturilor, salatelor gust si miros cu totul deosebit. Se utilizeaza si in cosmetica si la ingrijirea si oprirea caderii parului. Se freaca radacina parului cu ulei de nuca, se lasa parul in repaos o ora dupa care se spala. Este un ulei sicativ, folosit mult si in masaje.

    not rated 27,00 lei
  • Oferta
    ulei de in

    Ulei EXTRAVIRGIN din seminte de IN, 250 ml

    Uleiul de in obtinut prin presare la rece din seminte de in curatate si avand umiditatea de 8-9% are calitati dietetice cu totul speciale. Este uleiul vegetal cu cel mai inalt continut de acid linolenic, acid gras esential de tip Omega 3 pe care-l contine de doua ori mai mult decat uleiul de peste. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos. Folosirea uleiului de in presat la rece previne ateroscleroza si aparitia bolilor de inima. Este in acelasi timp un ulei foarte placut la miros si gust si astfel foarte folosit in salate, maioneze si in prepararea alimentelor inabusite. In acelasi timp , fiind un ulei sicativ, se foloseste in industria vopselurilor, in special la obtinerea culorilor pentru pictura.

    Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea:

    – palmitic 5%

    – stearic 4%

    – oleic 17%

    – linoleic 20%

    – linolenic 54%

    not rated 20,00 lei 17,00 lei