Salate si Sosuri

ULEI EXTRAVIRGIN DIN SEMINTE DE CATINA, 100 ML

55,00 lei

Uleiul de catina reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina “A”, dintre toate uleiurile vegetale. Contine de 10 ori mai multa vitamina “A” decat morcovul. Pe langa vitamina “ A”, uleiul de catina contine in cantitati semnificative si celelalte vitamine liposolubile : “E”; “D” si “K”. Copozitia in acizi grasi si vitaminele determina un efect cu totul deosebit asupra sistemului imunitar , vederii si asupra pielii.

Descriere Produs

Uleiul de catina – “Regele” uleiurilor obtinute prin presare la rece. Pentru obtinerea uleiului de catina prin presare la rece cu pastrarea tuturor componentelor bioactive sunt necesare trei conditii:

  • fructul trebuie uscat pana la 8-9% umiditate, prin curenti de aer rece si ferit de razele solare;
  • instalatia de presare trebuie sa fie de mare performata, cu realizarea unor presiuni de peste 400 de atmosfere, urmarindu-se prin sistemul de racire a axului presei cu apa, ca temperatura de presare sa nu depaseasca temperatura ambianta;
  • instalatia de presare trebuie sa aiba instalatiile anexa necesare reluarii presarii aceluiasi lot de fructe de mai multe ori – uleiul de catina necesita 6-8 etape de presare – abia dupa etapele 3-4 incepe obtinerea propriu zisa a uleiului. Un litru de ulei de catina se obtine din peste 50 de kg fructe proaspete.

Uleiul obtinut este un superconcentrat de peste 100 de substante bioactive. Din acest motiv, uleiul de catina se consuma cu picatura. Se folosesc 5-10 picaturi de 1-2 ori / zi. Spre deosebire de toate celelalte uleiuri cunoscute, uleiul de catina obtinut prin presare la rece NU RANCEZESTE. Aceasta este o calitate deosebit de importanta,legata in pincipal de continutul de vitamina A.

 

UTILIZARI:

MEDICINA

  1. Uz intern – in terapiile pentru intarirea sistemului imunitar, energizant, combaterea unor forme de anemie, imbunatatirea vederii, intarirea organismului dupa boli, dermatoze.
  2. Uz extern – este poate cel mai eficient tratament la arsuri, degeraturi si chiar tumori exteriorizate. In ultimul caz se poate folosi un amestec de ulei de catina si ulei de ricin medicinal.

 

IN DOMENIUL MILITAR SI IN INSTITUTIILE CIVILE

  1. Uz extern in protectia pielii contra radiatiilor, la persoanele care intra pe terenuri sau in contact cu materialele radioactive.

 

ALIMENTAR

Folosirea uleiului de catina in salate si delicatese culinare preparate la rece.

 

Descriere Produs

Cătina (Hippophae rhamnoides) este un arbust întalnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile raurilor Teleajăn şi Damboviţa, dar şi în Delta Dunării.

Cătina este utilizată în industria alimentară şi farmaceutică, iar fructele, cu un gust acrişor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august pană spre jumătatea lunii octombrie.

Ce ne dăruieşte cătina?

Putem folosi fructele (consum natural, ceaiuri, siropuri, uleiuri), frunzele, chiar şi scoarţa, dar cel mai valoros din punct de vedere medical este uleiul de catina.

De ce cătina este atât de valoroasă ?

Fructele acestui arbust conţin un complex de vitamine : C (de zece ori mai multă decat citricele), A, B1, B2, B6, B9, E, K, dar şi minerale : calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu.

Anticancerigen şi antitumoral

Fructele de cătină conţin, în proporţie de 35%, acid palitoleic – un acid gras foarte important care se găseşte în compoziţia pielii, ajutând la întreţinerea celulelor şi la vindecarea leziunilor. Uleiul extras din seminţe conţine 17% acid oleic, 34% acid omega 3 şi 31% omega 6.

Cercetările ştiinţifice au avut rezultate promiţătoare în tratamentul ulcerului şi al altor boli gastrointestinale, precum şi în tratamentul unor afecţiuni genitale. Uleiul de cătină are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular şi reglează nivelul de colesterol. Anumiţi compuşi din scoarţa şi frunzele plantei au efect anticancerigen şi antitumoral.

Proprietăţile antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (unii specialişti consideră că este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa), sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea inflamaţiilor. Uleiul de cătină este folosit în industria cosmetică, pentru obţinerea tratamentelor împotriva îmbătrânirii şi regenerării ţesuturilor. Este eficient în tratamentul arsurilor şi escarelor, în dermatite, eczeme, cuperoză, acnee, psoriazis, arsuri solare.

Cătina şi efectele preparatelor din ea:

  • detoxifierea ficatului
  • protecţie împotriva bolilor de inimă
  • combaterea stresului
  • efect cicatrizant
  • creşte puterea de apărare nespecifică a organismului împotriva bolilor
  • încetinesc îmbătranirea

Cătina şi afecţiunile în care se poate utiliza ca tratament adjuvant :

Pentru uz intern :

  • afectiuni capilare, dermatoze, urticarie, herpes, eczema, cuperoza, acnee, psoriazis
  • reumatism, parkinson
  • arterite, arteroscleroza, avitaminoza, calcul biliar, cistita, constipatie, convalescenta, hipoaciditate,
  • astm, bronsite, infectii respiratorii, infectii virale, TBC de orice natura
  • boli de rinichi, afectiunile splinei
  • cancer, tumori,
  • hepatite acute şi cronice, ciroză hepatică
  • diabet
  • diaree, dizenterie
  • boli coronariene, hipertensiune arterială
  • anxietate, depresie, anemie, anorexie, astenie,
  • afecţiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataractă, infectii oculare)
  • boli manifestate prin imunitate scăzută, sida, leucemie, leucoree,
  • sensibilitate crescută la infecţii
  • impotenta, insuficienta ovariana, micsorarea fluxului menstrual, sterilitate feminina si masculina,

Pentru uz extern :

  • tratamentul local al arsurilor termice şi chimice, degerăturilor, algodermiilor, rănilor cu vindecare lentă
  • este un produs natural recunoscut pentru activitatea de protecţie împotriva radiaţiilor solare sau de altă natură

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „ULEI EXTRAVIRGIN DIN SEMINTE DE CATINA, 100 ML”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *