Salate si Sosuri

Ulei EXTRAVIRGIN din miez de NUCA, 250 ml

27,00 lei

Miezul de nuca se selectioneaza cu multa atentie. Trebuie sa fie fara nici un fel de impuritati, proaspat, fara miros sau gust ranced si cu umiditatea de 8-10%. La intrarea miejilor de nuca in presa, aceasta parca se inclina in fata uleiului cu cele mai bune insusiri senzoriale dintre toate uleiurile presate la rece. Imediat dupa intrarea miezului, din presa curge un ulei galbui care are un gust si miros absolut unic. Presarul insa dupa aceasta prima faza foarte placuta, trebuie sa fie atent. Miezul de nuca nu are structura mecanica necesara iesirii din presa la presiunea de 400 atmosfere. Asa ca el trebuie sa urmareasca evolutia presarii si sa deschida conul pentru evacuarea turtei dupa scurgerea uleiului. Cantitatile mari de ulei se obtin si la a doua si a treia presare. Pe langa caracterul senzorial deosebit, uleiul de nuca prin continutul ridicat de omega 3 ( acidul linolenic ) si grasimi monosaturate are si o valoare alimentara deosebita. Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea: palmitic 9%, stearic 2%, oleic 17%, linoleic 58%, linolenic 14%. Se foloseste in alimentatie in multe retete culinare speciale, prajituri, oferind alimentelor, prajiturilor, salatelor gust si miros cu totul deosebit. Se utilizeaza si in cosmetica si la ingrijirea si oprirea caderii parului. Se freaca radacina parului cu ulei de nuca, se lasa parul in repaos o ora dupa care se spala. Este un ulei sicativ, folosit mult si in masaje.

Descriere Produs

Uleiul de nuca este un ulei consistent, cu un gust si un miros deosebit de placute.

Cu un continut foarte bogat de acizi grasi polinesaturati (73-84%) acid linoleic, linolenic, oleic si putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic), uleiul de nuca se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, inaintea uleiului de soia (50-60%) si a celui de porumb (40-50%), pentru proprietatile sale anticolesterolice. De uleiul de nuca ar putea profita toti cei care sufera de hipercolresterolemie si sunt predispusi la arteroscleroza. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in curele de protectie a aparatului cardio vascular, precum si in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense.

Are proprietati tonice. Este indicat doar uleiul presat la rece

Poate fi folosit si in tratamentele teniazei, caderii parului (alopecie), varice, rani cronice, mastoza, afectiuni hepatice.

Frectia cu ulei de nuca a intregului corp este indicata in tratamentul copiilor anemici si rahitici.

Doza de consum curent oscileaza intre 20 si 40 g pe zi, in functie de necesarul de lipide.

Tenie – se administreaza timp de trei zile consecutiv, in locul mesei de seara, o salata de cartofi preparata cu 60 g de ulei de nuca.

Enurezisul – este combatut in urma consumului, in fiecare seara, a cate unei felii de paine prajita si imbibata apoi cu ulei de nuca (o lingurita), timp de 15 zile.

Litiaza renala – tratamentul cuprinde un amestec impreuna cu ulei de migdale dulci si infuzie de paie de ovaz. O bautura energizanta si foarte sanatoasa se prepara intr-un pahar cu suc de fructe (natural 100%!), caruia i se adauga o mana de miez de nuca maruntit sau tocat si o lingurita cu miere.

Hipercolesterolemie – este indicata o cura cu durata de 8-10 zile pe luna cu doua linguri administrate dimineata pe nemancate.

Mastoza – masaj local.

Varice – se maseaza zona varicoasa.

Caderea parului – se aplica 10-20 de picaturi la radacina parului, se maseaza, se asteapta 10-15 minute dupa care se spala cu un sampon din plante, de doua ori pe saptamana, timp de trei luni.

Uleiul de nuca – un plus de echilibru

Uleiul de nuca devanseaza considerabil, in ce priveste efectul asupra sanatatii noastre, uleiul de soia, de floarea-soarelui si de porumb.

In urma unei analize comparative intre uleiul de nuca presat la rece si uleiul de masline presat la rece, a rezultat ca uleiul de nuca are un continut in acizi grasi omega 3 de peste 21 de ori mai mare decat uleiul de masline si ca nivelul acizilor grasi omega 6 este de 5 ori mai mare in cazul uleiului de nuca fata de cel din uleiul de masline. Datorita continutului in acizi grasi -polinesaturati omega-3 si omega-6 din uleiul de nuca presat la rece sunt reglate functiile organismului, cum ar fi cele cardio-vasculare, reproducatoare, imunitare si ale sistemului nervos.

 

Rincezeste foarte usor si trebuie pastrat la frig si intuneric.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei EXTRAVIRGIN din miez de NUCA, 250 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *