Uleiuri Extravirgine

Ulei EXTRAVIRGIN din germeni de PORUMB, 500 ml

5,30 lei

Uleiul din germeni de porumb obtinut prin presare la rece, da salatelor un parfum deosebit, este foarte hranitor, este un ulei cu consistenta sporita, gust si miros deosebit de placut si proaspat, pentru ca e obtinut din germeni de porumb neprajiti.

Descriere Produs

Germenii de porumb provin din porumbul cara se cultiva in toate tarile cu clima temperata. Dupa degerminarea porumbului, germenii se supun presarii pentru obtinerea uleiului de culoare galbena sau roscata. Germenele de porumb are in compozitia sa tot ce este mai valoros in boaba de porumb, ca nutrienti esentiali, concentrand toata cantitatea de lipide. De fapt aceasta este nucleul unei noi celule de porumb. Uleiul se obtine prin presare la rece, in majoritate chiar din prima presare, pentru extragerea completa existand si o a doua treapta de presare. Comparativ cu celelalte uleiuri, inclusiv cu cel de masline, uleiul din germeni de porumb este considerat cel mai dietetic ulei, in primul rand datorita compozitiei in acizi grasi si inspecial a raportului acizilor oleic – linoleic-linolenic: oleic 30%, linoleic 55%, linolenic 2%. Acest raport nu exista in nici un alt ulei. Uleiul din germeni de porumb contine de asemenea peste 10% acid palmitic, ceea ce il sustine ca un dermogenerator foarte bun pentru produsele cosmetice. Uleiul contine vitaminele liposolubile A, E, D, precum si anumite minerale ( oligoelemente ) esentiale pentru activarea enzimelor, in special a lipazei ( Ca, Zn, Se, Fe, Cu ) si care joaca un rol important in degradarea grasimilor, evitand depozitarea sub forma de colesterol sau tesut gras excedentar. Compozitia uleiului de porumb il recomanda pentru o dieta sanatoasa, bine echilibrata in acizi grasi, necesari metabolismului celular normal, datorita grasimilor polinesaturate. Asociatia Americana a Chimistilor Uleiului ( AOCS ) si Universitatea din Milano situeaza uleiul din germeni de porumb in fruntea celorlalte uleiuri, considerandu-l anticancerigen si recomandandu-l pentru calitatile lui medicale in combaterea aterosclerozei, hipercolesterolemiei, obezitatii, constipatiei. Indicat in diete; diabet; excelent intaritor al sistemului imunitar, migrene, vindeca blefarita, in boli tiroidiene. Aspectul limpede auriu, gustul placut, usor dulceag specific de porumb il recomanda ca un excelent ulei de salata, maioneza, prajituri, patiserie, un adevarat inlocuitor romanesc al uleiului de masline, pentru copii si tineret un energizant complet, iar pentru adulti si batrani un adevarat aliment-medicament. Spalatul parului de 1-2 ori/ luna cu ulei din germeni de porumb face ca acesta sa-si intareasca radacina, sa devina moale, matasos, stralucitor. Se recomanda pastrarea in loc racoros ferit de razele solare.

Uleiul din germeni de porumb obtinut prin presare la rece, da salatelor un parfum deosebit, este foarte hranitor, este un ulei cu consistenta sporita, gust si miros deosebit de placut si proaspat, pentru ca e obtinut din germeni de porumb neprajiti.

Nefiind preparat prin procedee chimice si nici termice, contine intr-un procent insemnat vitamina E, B, C, D, K, caroten, substante minerale (potasiu, sodiu , calciu, fosfor, fier, fluor, magneziu, seleniu, acid salicic) ce situeaza produsul in topul alimentelor cu importanta actiune nutritiva si terapeutica. Acesta este un bun drenor al cailor biliare, dar si un moderator al tiroidei.

Uleiul din germeni de porumb contine intr-un procent insemnat vitamina E, adica 19% ,(spre deosebire de uleiul de masline, de exemplu, care contine numai 3%), vitamina E care, dupa cum se stie, este un antioxidant eficace, indispensabila functionarii glandelor sexuale, si participa la procesele de oxidare si metabolism din organismul uman.

Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat in dieta bolnavilor de stomac si al diabeticilor.

Continutul in beta-sitosterol, pe langa alte beneficii, previne BPH (benigne prostate hypertrophy).

Actioneaza cu rezultate foarte bune in cazuri de astm bronsic, migrene, exeme .

Acizii grasi polinesaturati, din continutul uleiului din germeni de porumb, maresc rezistenta organismului la bolile infectioase si favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterina.

Contine precursori ai vitaminei A, care au un rol deosebit in protejarea pielii si a vederii .

Vindeca pleoape cu margini uscate (blefarita)

In alimentatie se foloseste la prepararea salatelor, la copt si la gatit. In amestec cu ulei de soia si armurariu castiga un gust placut, aromatizat.

Masarea scalpului de 2 – 3 ori pe luna cu acest ulei face ca parul sa-si intareasca radacina, sa devina moale, matasos si stralucitor .

Caderea excesiva a parului poate fi stopata prin masaje ale scalpului cu infuzii de rozmarin sau cu ulei de porumb. Nu folositi insa plantele simultan, va avertizeaza specialistii americani citati in volumul „Farmacia naturii”, publicat la Editura Reader’s Digest. Menta. Diluati trei picaturi de ulei esential in zece mililitri de ulei excipient.

Masati scalpul o data pe saptamana. Samponati parul dupa ce ati lasat solutia sa actioneze 10-15 minute. ( Vineri, 16 Martie 2007, Sursa: Evenimentul Zilei )

 

Se recomanda pastrarea in loc racoros ferit de razele solare.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei EXTRAVIRGIN din germeni de PORUMB, 500 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *