BUCATARIE / CULINARE

Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit, 1L

30,00 lei

Sursa sigura de calciu si magneziu, acid folic (Vitamina B 9), lecitina, vitamine, nutrienti, minerale si lipide. Continutul de estrogen il recomanda femeilor atat pentru uz intern, cat si extern (masaj circular uşor al sanilor). In bucatarie se foloseste la salate, sosuri ( pasta de tahinihummus si multe altele).

Descriere Produs

Despre Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit

Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit. Un ulei cu un trecut nobil si prestigios, la fel ca si cel de masline. Uleiul de susan iti daruieste un echilibru excelent de acizi grasi, ceea ce il face unul dintre uleiurile cele mai pline de virtuti.

O lingura de susan, cu o valoare calorica de 53 de kcal, contine:

  • 1,6 g proteine,
  • 1,2 g fibre,
  • 2 g carbohidrati,
  • 88 mg de calciu,
  • 57 mg de fosfor,
  • 42 mg de potasiu,
  • 32 mg de magneziu,
  • zinc, seleniu, fier si sodiu.

Uleiul de susan reprezinta o sursa sigura de vitamine, nutrienti, minerale si lipide. Acesta este si motivul pentru care susanul este din ce in ce mai folosit in industria alimentara si cosmetica. La renumele sau de aliment contribuie si acidul folic (Vitamina B 9), esential in formarea celulelor, precum si lecitina un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin si cardiovascular

Beneficiile uleiului de susan

Susanul este folosit pentru efectele tamaduitoare inca de acum 5.000 de ani. Medicii antici spuneau ca uleiul de susan stimuleaza circulatia sangelui.

  • Susanul este folosit ca adjuvant in profilaxia antireumatica si anticanceroasa.
  • Nivelul sau de acizi grasi saturati este suficient de scazut pentru a permite acizilor polinesaturati si mononesaturati sa coabiteze in armonie. Consumul sau ca adjuvant duce la diminuarea colesterolului ”rau” in sange si creste in acelasi timp nivelul colesterolului ”bun”.
  • Datorita efectului antifungic si bactericid, uleiul se utilizeaza la combaterea afectiunilor gingivale: afte bucale si gingivite.
  • Pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan. Se maseaza usor si se repeta procedura in fiecare seara, timp de minimum trei luni.
  • Avand in vedere continutul ridicat de calciu si magneziu are proprietati antiinflamatorii si se poate folosi in cazul arsurilor sau a durerirlor determinate de artrite.
  • Tensiunea arteriala ridicata este adusa la normal printr-o dieta corespunzatoare si consumul de ulei de susan.
  • Studiile recente au aratat chiar ca un consum moderat si regulat de susan poate juca un rol esential in curatarea colonului sau, utilizat extern, a problemelor de piele.
  • Pentru bebelusi, uleiul de susan se foloseste in tratarea iritatiilor, dar si in cazul racelilor sau pentru eliminarea bacteriilor agresive.
  • Uleiul de susan are si efecte laxative.

Cosmetica

  • Uleiul de susan face minuni pentru tenul deshidratat si lipsit de vigoare. Vitaminele si nutrientii uleiului deschid porii si hranesc suprafata pielii afectata de impuritati.
  • Uleiul de susan este recunoscut ca fiind un foarte bun dezinfectant, tocmai de aceea se foloseste eficient la masaj.
  • Semintele de susan contin estrogen si sunt utile femeilor care-si doresc sa aiba sani mai mari iar dacă sunt incluse în dieta zilnică vor avea cu siguranţă efectul scontat. Uleiul de seminţe de susan este şi el foarte util. Se aplică pe sâni, printr-un masaj circular uşor.
  • Uleiul de susan este si un foarte bun afrodiziac pentru oameni, fiind folosit in masaj.

Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit in bucatarie

  • Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit, solutia perfecta pentru bucataria orientalapasta de naut de post, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare.
  • Uleiul de susan suporta foarte bine caldura si de aceea va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legumele si carnea gatita pane. Fara sa fie folosit la gatit, este savuros in sosurile pe baza de otet pentru o salata de spanac si nuci, salata de broccoli sau de bobi.

Alte informatii utile

Semintele de susan curatate si uscate au reflexe albe, parca ale soarelui de deasupra zonei desertice din apropierea careia provin. Presarea la rece este o operatie placuta, presa intrand in plin imediat dupa alimentarea cu seminte si realizand o stoarcere imediata si eficienta. Datorita continutului ridicat de ulei se poate practica si presarea in doua si chiar trei trepte. Se obtine un ulei galben auriu, poate uleiul cu cea mai frumoasa stralucire, cu insusiri senzoriale deosebite si un gust placut, deosebit de fin.

Compozitia acizilor grasi ne arata o bogatie de acid oleic si acid linoleic si din aceasta cauza acest ulei de multe ori intrece uleiul de masline atat din punctul de vedere al insusirilor senzoriale, cat si a valorii alimentare. Compozitia principalilor acizi grasi: palmitic 10%, stearic 5%, oleic 41,8%, linoleic 43%, linolenic 0,2%. Este un ulei deosebit de apreciat in bucataria asiatica, in special cea chineza si indiana. In foarte multe retete alimentare acest ulei il inlocuieste pe cel de masline. Este un ulei folosit de asemenea in masaje.

Indicatii de pastrare

Uleiul de susan este destul de rezistent la oxidare. Cu toate acestea, datorita faptului ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.

Valahia Oils produce pe langa uleiuri extravirgine si uleiuri ecologice presate la rece, dar si o gama speciala de uleiuri ecologice presate la rece din seminte selectionate manual.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei EXTRAVIRGIN de SUSAN pentru gatit, 1L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *